Onze visie

Samen zorgen voor een thuis

Wanneer een oudere ondersteuning nodig heeft om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven,  is eenwoonplek nodig met de juiste aandacht en zorg. Of dat nu thuis is of op één van onze locaties. Daarbij is het belangrijk dat die plek vertrouwd en geborgen aanvoelt. We zijn er namelijk van overtuigd dat een fijne en veilige woonomgeving bijdraagt aan het welzijn en welbevinden van iemand. Bij Tangenborgh zorgen we voor zo’n thuis.

Ons doel? Een zo gelukkig mogelijke leef-tijd voor elke bewoner of zorgvrager. Waarbij zijn of haar huidige leven zoveel mogelijk kan worden voortgezet. Dat betekent: de bewoner of zorgvrager leren kennen en in gesprek gaan. Weten wat hen bezighoudt en oprecht nieuwsgierig zijn naar hun verhaal. Wat kan en wat wil men nog? We stimuleren eigen regie. Je wordt gezien en gehoord. Dagelijks spelen onze medewerkers zelfstandig en professioneel in op de behoeften en wensen. Op het gebied van wonen, welzijn en zorg. We creëren een plek waar iemand warmte en welkom ervaart. Zo werken we samen aan het thuisgevoel.

We geloven in zorg waarbij het welzijn centraal staat en zien de bewoner of zorgvrager als mens in geheel; niet als iemand met alleen een zorgvraag. We kijken met een brede blik naar gezondheid; naar iemands veerkracht om zich aan te passen aan wat zich in het leven voordoet. We luisteren samen naar zijn verhaal; vanuit verschillende invalshoeken. De familie, mantelzorgers, het eigen sociale netwerk, de vrijwilliger en de professional spelen allen een belangrijke rol. Zo krijgen we verschillende inzichten en leren we de bewoner nog beter kennen.
We geven ruimte aan ontmoetingen. Mede omdat ze structuur en afleiding kunnen bieden. We geven invulling aan naoberschap door verbinding met buiten te zoeken en contact te houden met de samenleving.

Onze medewerkers hebben grote invloed op het welzijn van onze bewoners. Ze zijn betrokken, geïnteresseerd, deskundig en professioneel. We streven dan ook naar een gelukkige werk-tijd voor alle medewerkers. Want een glimlach werkt aanstekelijk. Naar beide kanten toe. Daarbij past een organisatie die zelfstandigheid, eigenaarschap en samenwerken stimuleert. Door het samenwerken in zelfstandige teams en de ruimte krijgen om zelf beslissingen te nemen. En door te leren van en met elkaar. Maar ook door een cultuur waarin je je kwetsbaar kunt opstellen en waar plek is voor een collegiaal persoonlijk gesprek.

Wij als ouderenorganisatie blijven ons ontwikkelen en vernieuwen. We blijven investeren om expert te zijn én te blijven in dementiezorg. Dat geldt ook voor de inzet van zorgtechnologie. Daarmee kunnen we het gevoel van vrijheid en veiligheid voor de bewoner of zorgvrager bevorderen. En helpt het ook in de ondersteuning voor onze medewerkers. Zodat we gemakkelijker ons werk kunnen doen en nog meer zorg op maat kunnen leveren. Samen zijn we Tangenborgh.
Samen zorgen we voor een thuis in de regio.

 

Korte versie

Samen zorgen voor een thuis 
Bij Tangenborgh bieden we een vertrouwde en geborgen plek om ons doel: Een zo gelukkige mogelijke leef-tijd te realiseren. Het thuisgevoel en welzijn van de oudere staat voorop. We doen dit samen en geven daarbij invulling aan naoberschap. We streven naar een gelukkige werk- tijd voor onze medewerkers. En willen ons als ouderenorganisatie blijven ontwikkelen en vernieuwen. Samen zijn we Tangenborgh, samen zorgen we voor een thuis in de regio. 

De naam ‘Tangenborgh’ 
De naam Tangenborgh kent meerdere aspecten. Een Tange is een hooggelegen plek in een drassig gebied en verwijst naar de regio waar Tangenborgh gevestigd is. Het woord Borg is de oude vorm van een burcht: een versterkte plaats en toevluchtsoord.

De letter H achteraan de naam verwijst naar de vele namen in onze centra die eindigen met hiem, heem of hof. Maar de 'h’ heeft vooral ook betrekking op het woord ‘humaan’. En dat is waar we als zorggroep voor staan: mensgericht in een omgeving die veilig en geborgen aanvoelt.